Pembangkang Lantik ‘Gangster’ Dalam MPAJ

Posted: 08/16/2010 in Uncategorized

Oleh: Mohd Faizal Mohd Salleh

KUALA LUMPUR, 16 Ogos – Pergerakan Pemuda UMNO Selangor kecewa dengan laporan media mengenai seorang ahli majlis Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) ditahan bersama-sama tiga lelaki lain ekoran terbabit dalam satu pergaduhan hingga menyebabkan mangsa, seorang lelaki hampir putus telinga dalam pergaduhan yang berlaku di sebuah restoran di Kuala Ampang.

Ketua Penerangan Pemuda UMNO Selangor, Safarizul Mustafa, berkata Pemuda UMNO melihat perkara ini sebagai satu perkara yang memalukan memandangkan orang yang diberi kepercayaan sebagai pembela masyarakat rupanya pembelot dan samseng dalam masyarakat itu sendiri.

”Adakah ini kualiti ahli majlis yang dilahirkan oleh mereka, selamatkah Selangor dengan kepimpinan yang dilahirkan oleh pakatan rakyat dengan mutu ahli majlis seperti ini?

Lebih malang bagi rakyat Selangor sekiranya kepimpinan serta pentadbiran PBT ini diduduki oleh mereka yang rendah nilai moralnya sedangkan rakyat mengharapkan khidmat mereka untuk memajukan masyarakat apa lagi untuk rakyat meletakkan sandaran sebagai pembela kepada permasalahan rakyat,” ujar Ketua Pemuda UMNO Bahagian Ampang itu kepada UMNO-online, hari ini.

Tambahnya, semasa tangkapan, polis turut merampas sebilah parang yang terletak di tempat duduk belakang kenderaan suspek.

”Terlalu sukar untuk kita terima hakikat bahawa kita memiliki seseorang ahli majlis yang bersikap ’gangster.

“Sehubungan dengan itu, Pemuda UMNO Selangor mendesak kepimpinan kerajaan negeri mengambil tindakan drastik bagi menangani isu ini dengan sebaiknya,” ujarnya. -MediaUMNO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s